Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Стратешки значај општине Звечан

Стратешки значај општине Звечан

Звечан, 12. јул 2017. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Душан Козарев изјавио је данас да су резултати недавно одржаних покрајинских избора у јужној српској покрајини потврдили снагу и јединство српског народа на Космету, чему житељи Звечана дају кључан допринос.


Козарев је, на свечаној седници поводом Дана општине Звечан, истакао да је српски народ, након година притисака и покушаја да буде разбијена његова политичка снага, још једном доказао да га изазови чине јачим, сложнијим и одговорнијим.

Данас се и у Приштини са поштовањем говори о политичкој снази и јединству Срба на Космету, а и Београду је много лакше да изађе у сусрет захтевима и потребама нашег народа у покрајини када он проговара једним гласом, истакао је он.

Према његовим речима, Влада Србије наставиће да улаже у општину Звечан, будући да је она за Србију и српске интересе на Космету од вишеструког стратешког значаја.

Козарев је подсетио на то да је у општини Звечан у протеклом периоду покренуто и реализовано низ пројеката од великог националног значаја, међу којима су повратничко насеље "Сунчана долина" и ревитализација "Рајске бање" у Бањској.

Манастир Бањска због своје историје и значаја има потенцијал да постане једно од централних места ходочашћа на Космету, а потенцијали Рајске бање су такорећи неограничени, указао је Козарев.

Он је нагласио да се данас тамо отвара и мини-пивара, како би се оживела традиција пиварства на овим просторима.

Козарев је поручио и да је Влада Србије свесна стратешког значаја комбината "Трепча", чији се капацитети делимично налазе на територији општине Звечан и да је одлучно стала у његову заштиту.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs