Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Јачати иновационо предузетништво у Србији

Јачати иновационо предузетништво у Србији

Београд, 13. јул 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технологију Ненад Поповић указао је данас, приликом посете Иновационом центру на Факултету организационих наука у Београду, на значај сарадње науке и привреде, као и примене напредних ИТ решења у реалном сектору економије.

Фото: Танјуг

Поповић је у разговору са деканом те високошколске установе професором Милијом Сукновићем истакао да је Факултет организационих наука један од лидера у тој области у Србији.

Читав свет, ЕУ, Америка, Русија, усмерили су своје научно-истраживачке потенцијале у развој и примену иновација и високих технологија у свим областима индустрије и привреде, указао је министар.

Он је истакао да се то посебно односи на сектор пољопривреде, где Србија, уз примену напредних ИТ решења у овој области, може да повећа своју међународну конкурентност.

На јучерашњем самиту у Трсту председница Владе Србије Ана Брнабић и немачка канцеларка Ангела Меркел оцениле су да дигитална економија, иновативна индустрија и јачање старт-ап заједнице могу бити нова перспектива земаља региона, у којој млади виде своју шансу, подсетио је Поповић.

Министар је подвукао да је то потпуно у складу са политиком Владе Србије, која ће наставити да снажно подржава иновационо предузетништво и отварање нових иновативних старт-апова у Србији, што представља шансу за нове инвестиције и нова радна места у Србији, посебно за младе.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs