Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Ускоро нова мрежа здравствених установа на Космету

Ускоро нова мрежа здравствених установа на Космету

Косовска Митровица, 13. јул 2017. године – Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Слађана Марковић-Стојановић најавила је данас трансформацију мреже здравствених установа у покрајини, која ће подразумевати и запошљавање извесног броја нових здравствених радника.

Фото: kim.gov.rs

Марковић-Стојановић је на конференцији за новинаре у Клиничко-болничком центру Косовска Митровица рекла да би до краја године, уместо постојећих 26 институција које на Космету раде у оквиру здравственог система Републике Србије, требало да буде формирано пет здравствених центара.

Она је објаснила да су неке од постојећих здравствених установа нефункционалне и да ће институционалним укрупњавањем бити створени услови за бољу здравствену заштиту и пружање квалитетнијих услуга пацијентима.

Најбитније је да овом трансформацијом и новом мрежом установа здравстве заштите на КиМ нико неће остати без посла, већ ће се предвидети и ново запошљавање и створити ефикаснији здравствени систем, рекла је Марковић-Стојановић.

Она је прецизирала да ће прва запошљавања здравствених радника са високом, вишом и средњом стручном спремом почети до краја године.

Марковић-Стојановић је подсетила на то да је Канцеларија за Косово и Метохију у протекле три године уложила 130 милиона динара у здравствени систем Србије у покрајини, од чега је највећи појединачни издатак био за породилиште у Пасјану.

Такође, она је најавила и скоро инсталирање компресорских станица за медицински гас у КБЦ Косовска Митровица, које ће, осим што ће подмирити потребе те здравствене установе, бити и центар за пуњење боца намењених осталим здравственим установама на Космету.

Марковић-Стојановић је данас у Косовској Митровици посетила и Медицински факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, као и Завод за јавно здравље.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs