Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Од опортунитета три милиона евра за пројекте од јавног интереса

Од опортунитета три милиона евра за пројекте од јавног интереса

Београд, 14. јул 2017. године – Министарство правде Владе Републике Србије саопштило је да су данас потписани уговори о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитета) са учесницима јавног конкурса.

Фото: Танјуг

Министар правде Нела Кубуровић је подсетила на то да је Министарство правде 20. марта ове године расписало други јавни конкурс за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, на који су пријављена 763 пројекта.

Влада Србије је на предлог комисије Министарства правде која је оцењивала сваки пројекат, донела решење којим су средства у износу од 351.509.000 динара расподељена на 97 корисника, истакла је она, додавши да је највећи износ средстава додељен здравственим институцијама, при чему је њих 19 добило више од 130 милиона динара.

Кубуровић је посебно издвојила пројекте, попут породилишта ГАК Народни фронт у Београду, породилишта у Чачку и Универзитетске библиотеке Светозар Марковић.

Она је корисницима скренула пажњу на то да новац мора бити потрошен у року и на одговарајући начин, и изнела уверење да ће, имајући у виду до сада склопљене опортунитете, и наредне године на овом месту бити додељена средства за неке нове пројекте.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић истакао је да је из средстава опортунитета 39 установа образовања и васпитања добило више од 70 милиона динара.

Шарчевић је рекао да се приликом доделе средстава водило рачуна о томе да се изаберу пројекти који доприносе безбедности деце, додајући да је просвета ове године добила готово дупло више средстава него прошле, а та помоћ ће многима олакшати рад и школовање.

Комисија је обавила веома добар посао, а новац ће бити уложен у различите пројекте, од реновирања фискултурних сала, спортских терена, тоалета, и у набавку ИТ опреме, а једна школа ће добити и аутобус, навео је министар.

Министар здравља Златибор Лончар истакао је да ће 19 установа из здравственог система добити новац за реализацију разних пројеката, посебно истакавши да ће средства бити уложена у набавку најмодернијих возила за превоз превремено рођених беба.

Та средства ће, како је објаснио, добити Ниш и Нови Пазар, будући да је то предуслов да та деца дођу до здравствених установа у којима им може бити пружена адекватна помоћ.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да ће средства која су намењена за социјалну заштиту отићи у праве руке, и додао да ће у наредном периоду настојати да се обезбеди што више новца за унапређење рада установа социјалне заштите.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић пренео је да је за установе културе јавним конкурсом опредељено 65 милиона за 13 пројеката, при чему је додела новца из опортунитета на овакав начин најбољи пример добре организације државне управе и успешне сарадње.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs