Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Иновативно образовање ставити у функцију развоја привреде

Иновативно образовање ставити у функцију развоја привреде

Београд, 14. јул 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технологију Ненад Поповић изјавио је данас да је један од главних задатака Владе усмерен на то да се успоставе и оснаже инструменти за сарадњу науке и привреде, како би иновативно образовање и научни потенцијали били стављени у функцију развоја индустрије и привреде.


Поповић је, током посете Истраживачкој станици Петница, истакао да је тај научни центар добар пример за то на који начин држава може да обезбеди услове за развој научно-истраживачког потенцијала младих и њихов останак у Србији.

Ако наши млади виде да могу да развијају своје потенцијале у Србији, да могу да раде на најсавременијој опреми и да уче од најбољих ментора, као што је то случај у Петници, то ће их сигурно мотивисати да остану у земљи и да наставе да се стручно усавршавају, истакао је он.

Министар је нагласио да су неки од најуспешнијих предузетника на пољу иновација и иновативних и технолошких старт-апова били управо полазници школе у Петници, и додао да су то данас лидери у области иновација, који су признати на светском нивоу.

Они су најбољи пример успешне примене науке у индустрији и привреди, рекао је Поповић, при чему је посебно истакао значај примене научно-истраживачког рада у пољопривреди, где се очекује велики скок у примени иновација и информационих технологија у следећих пет година.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs