Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Још 130 милиона динара за пословну инфраструктуру на локалу

Још 130 милиона динара за пословну инфраструктуру на локалу

Београд, 14. јул 2017. године – Министарство привреде Владе Републике Србије саопштило је данас да је расписало још један позив локалним самоуправама за пријаву додатних инфраструктурних пројеката који ће се у овој години финансирати у оквиру Програма подршке развоју пословне инфраструктуре.

У оквиру овог програма Министарство привреде ове године већ са 365,8 милиона динара суфинансира 26 пројеката изградње и обнове саобраћајне, комуналне, електроенергетске, енергетске и остале инфраструктуре и објеката у пословним зонама, као и радове који обезбеђују доступност пословних зона и њиховог повезивања са окружењем.

Први јавни позив за овај програм расписан је почетком године, а након спроведених јавних набавки за одобрене пројекте, Министарство је остварило уштеду од 130 милиона динара, тако да се овај јавни позив односи на расподелу ових уштеђених средстава.

Програмом подршке развоју пословне инфраструктуре у 2017. години, који се реализује у циљу унапређења привредног амбијента за пословање малих и великих предузећа, привлачења инвестиција и отварања нових радних места, Министарство суфинансира пројекте локалних самоуправа у износима до 60 одсто од вредности пројекта, док су градови и општине у обавези да финансирају преосталу вредност пројекта.

Више информација о програмима, условима јавних позива, начину суфинансирања, критеријумима и потребној документацији, заинтересоване локалне самоуправе могу наћи на интернет презентацији Министарства привреде, а рок за пријаву пројеката је 14. август 2017. године.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs