Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Појачане полицијске контроле у близини центара за социјални рад

Појачане полицијске контроле у близини центара за социјални рад

Београд, 16. јул 2017. године – Директор полиције Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије Владимир Ребић изјавио је данас да су појачане патроле у близини центара за социјални рад и контрола породица у којима је већ било насиља мере које полиција већ примењује након злочина који су се догодили испред тих центара.

Ребић је објаснио да је полиција појачала присуство својих припадника у близини центара за социјални рад како би у случају инцидентне ситуације могли брже да реагују.

Такође, како је навео, начелници су у обавези да ступе у контакт са директорима центара за социјални рад како би добили информације о будућим сусретима супружника између којих је у претходном периоду било насиља, како би полицајци били у том тренутку у просторијама центара. 

Директори ће достављати полицији информације о терминима када долази неко ко је у претходном периоду насилно решавао односе са својим партнером. Полицијски службеници не могу наравно бити присутни у току разговора, али биће у близини како би могли да реагују, објаснио је он.

Ребић је, говорећи о случају убиства испред Центра за социјални рад на Новом Београду, рекао да није било пропуста полиције.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs