Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Донација Владе Јапана Дому за смештај одраслих лица Кулина

Донација Владе Јапана Дому за смештај одраслих лица Кулина

Алексинац, 16. јул 2017. године – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Ненад Нерић присуствовао је церемонији примопредаје донације Владе Јапана Дому за смештај одраслих лица Кулина код Алексинца.


Влада Јапана обезбедила је овој установи 69.000 евра за набавку специјалног возила и опреме као подршку унапређењу социјалне заштите у локалној заједници у склопу ПОПОС донација.

Пројекти за основне потребе становништва (ПОПОС донације) имају за циљ да подрже социјални развој кроз пројекте за основне потребе становништва.

Влада Јапана пружа финансијску помоћ неопходну за имплементацију пројеката који ће допринети економском и социјалном развоју земље.

Од 1999. године, у Србији је реализовано 207 ПОПОС пројеката у вредности већој од 12,4 милиона евра.

Нерић је искористио прилику да посети и Дом за децу и омладину „Јефимија“ у Крушевцу, како би се упознао са начином живота корисника и услугама које та установа пружа.

Он је том приликом разговарао са руководством и запосленима о принципима и модалитетима рада у предстојећем периоду.

Дом за децу и омладину „Јефимија“ је републичка установа у области социјалне заштите, која пружа услуге домског смештаја деци, као и младима до 26 година, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs