Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Дуално образовање од кључног значаја за будућност Србије

Дуално образовање од кључног значаја за будућност Србије

Јагодина, 16. јул 2017. године – Саветник министра просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Габријела Грујић изјавила је данас да је ресорно министарство, у сарадњи са Привредном комором Србије, израдило један нови, национални облик дуалног и предузетничког образовања.

Грујић је на манифестацији караван „Дух младости“, која је одржана у Јагодини, истакла да се од наредне школске године у том граду уводе чак три нова образовна профила по дуалном моделу, као и да постоји снажна подршка средњим школама од локалних компанија.

Такође, она је нагласила да је Јагодина град у којем млади уживају многе бенефиције, и у коме се све чини да они одрастају здраво.

Караван „Дух младости“ отворила је заменик градоначелника Снежана Вукашиновић, која је том приликом поручила да је срећна што је Јагодина део овог пројекта, који промовише младост, дуално образовање и спорт.

Посетиоци каравана имали су прилику да чују детаљне информације о дуалном образовању, сарадњи школа и привреде у Јагодини и неопходности те везе како би млади завршавали школу са високим компетенцијама и били цењени на тржишту рада.

У панел-дискусији о дуалном и предузетничком образовању учествовали су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Економско-трговинске школе у Панчеву и компаније „Феман“, наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs