Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Модернизован део барске пруге од Ресника до Вреоца

Модернизован део барске пруге од Ресника до Вреоца

Београд, 17. јул 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић присуствовала је данас поновном успостављању саобраћаја на реконструисаном делу пруге Београд–Бар, на деоници од Ресника до Вреоца, у дужини од 35 километара.


Михајловић је том приликом испратила воз са Главне железничке станице Београд, истакавши да возови сада могу да саобраћају на тој деоници брзином до 120 километара на час.

Завршетком обнове те деонице, како је нагласила, путовање ће се са два сата и 10 минута, скратити на један сат и 15 минута.

Она је изразила наду да ће у наредних годину или две бити покренута и модернизација комплетне барске пруге кроз Србију, чиме ће се она на тај начин вратити на пројектоване брзине.

Процењена инвестиција за то износи око 220 милиона евра, разговарамо са партнерима о томе и очекујем да ћемо почетком јесени имати конкретне информације, нагласила је Михајловић.

Пуштању у саобраћај деонице од Ресника до Вреоца присуствовао је и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин.

Завршетак деонице Ресник–Вреоци представља прву фазу укупних радова на обнови деонице Ресник–Ваљево дужине 77 километара, која је део Анекса 4.1 основног Уговора о руском државном кредиту за модернизацију српских железница од 800 милиона долара.

Обнова комплетне деонице Ресник–Ваљево планирана је за половину новембра ове године, а вредност радова на тој деоници износи око 80 милиона долара, са учешћем Србије, као инвеститора, у износу од 15 одсто.

Пројектну документацију урадио је Саобраћајни институт ЦИП, а радове изводи руска компанија "РЖД интернешенел" са домаћим подизвођачима.

Реконструкција овог дела магистралне пруге започета је 7. јула 2016. године.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs