Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Изградња кинеско-српског индустријског парка у Смедереву

Изградња кинеско-српског индустријског парка у Смедереву

Београд, 17. јул 2017. године – Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић и председник "Хибис групе" Ју Јонг потписали су данас у Влади Србије Меморандум о разумевању о развоју кинеско-српског индустријског парка, који ће се градити у Смедереву.

Фото: Фонет

Кнежевић је, након потписивања поменутог документа, истакао да ће се тај индустријски парк градити на више од 500 хектара, и најавио да ће бити формирано заједничко предузеће које ће се бринути о овом пројекту.

Министар је изразио очекивање да ће у 2018. години почети да функционише један део тог парка, оценивши притом да постоји искрено пријатељство између српског и кинеског народа.

Према његовим речима, контакти између највиших представника двеју држава воде ка најбољим економским односима у корист обе земље.

Имамо одлична искуства са кинеским инвеститорима и желимо да то продубимо на много вишем нивоу, попут Железаре Смедерево и ове индустријске зоне, која ће помоћи да кинески инвеститори са квалитетнијим пројектима дођу у Србију, рекао је он.

Фото: Танјуг

Кнежевић је подсетио на то да Србија има потписане уговоре о изласку на тржиште од приближно милијарду људи, и објаснио да ће на овај начин моћи заједно да се излази на трећа тржишта и да се тако подигну економски капацитети.

Јонг је, говорећи о кинеско-српском индустријском парку, навео да најпре треба са Владом Србије завршити питање земљишта, као и остале административне процедуре, уз оцену да су потенцијали индустријске зоне питање будућности.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs