Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Неопходна сарадња читавог друштва против насиља над женама

Неопходна сарадња читавог друштва против насиља над женама

Београд, 17. јул 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и председник Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић изјавила је данас да је насиље над женама озбиљан друштвени проблем који треба решавати у сарадњи са свим релевантним чиниоцима.

Михајловић је у писаној изјави за јавност поручила да борбу против насиља над женама не можемо успешно да водимо уколико не постоје емпатија, разумевање и брига једних о другима.

Она је указала на то да институције система морају координисано да раде, али да је неопходна и тесна сарадња са организацијама цивилног друштва које се баве овом темом, стручном јавношћу и медијима, који често о насиљу извештавају на непримерен начин.

Насиље над женама је широко распрострањен друштвени проблем и одговорност свих нас – како институција, тако и невладиног сектора и медија. Они морају да покажу већи степен емпатије и бриге за друге јер се насиље не дешава неком са стране, оно је међу нама, поручила је Михајловић.

Она је поновила позив свима да пред насиљем над женама не окрећу главу, већ да се у добром духу уједине и раде заједно на сузбијању ове пошасти која потреса појединце, породице и друштво у целини.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs