Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Наставак успешне сарадње са СБ у области саобраћаја

Наставак успешне сарадње са СБ у области саобраћаја

Београд, 17. јул 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић представила је данас новом директору Светске банке (СБ) за западни Балкан, Европу и Централну Азију Линди ван Гелдер пројекте у области грађевинарства које та банка подржава у Србији.


Михајловић је током састанка презентовала и пројекте у друмском и железничком саобраћају, и истакла да су приоритети Министарства убрзање инфраструктурног развоја, завршетак друмског Коридора 10 и наставак модернизације и рехабилитације српских пруга, у чему учествује и Светска банка.

Тим који водим успео је да покрене процес промена у српским железницама и постигли смо добре резултате, нагласила је она и додала да је циљ да се упоредо инвестира у ту област и настави са спровођењем потребних реформи.

Михајловић је представила и реформу у области одржавања путева, истичући да је након 25 година расписан тендер за одржавање првих 3.000 километара путева, што је велики помак у овој области.

Ресорно министарство је, како је нагласила, успело у томе да инвеститорима омогући добијање грађевинске дозволе електронским путем, захваљујући чему се Србија на "Дуинг бизнис листи" Светске банке нашла испред 150 земаља света по критеријуму издавања грађевинских дозвола.


Циљ нам је да, по угледу на ову реформу, спроведемо и реформу катастра и смањимо време потребно за упис имовине на три радна дана, објаснила је Михајловић и оценила да те реформе поправљају ранг Србије на поменутој листи, а крајњи циљ је да наша земља уђе у првих 20 држава света према лакоћи пословања.

Гелдер, која је наследила Елен Голдстин, упутила је честитку потпредседнику Владе на спроведеним реформама, али и на напретку који је Србија остварила на "Дуинг бизнис листи" откако је за ту област оформљена посебна радна група на чијем је челу Михајловић.

Честитам вам на труду, енергији и резултатима и очекујем да ћемо наставити успешну сарадњу, поручила је она.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs