Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Пронаћи починиоце злочина у Старом Грацком

Пронаћи починиоце злочина у Старом Грацком

Београд, 23. јул 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић поручио је данас, на годишњицу тешког злочина у Старом Грацком, када је 1999. године на њиви убијено 14 Срба и за то нико није одговарао, да ратни злочин не застарева.

Фото: Танјуг

Ђурић је навео да злочинци тога треба да буду свесни, и да Србија неће одустати од тога да правда буде задовољена, што је, како је оценио, у интересу и Срба и Албанаца.

Кажњавањем тог злочина осигурава се да се такве ствари више не догоде ни Србима, ни Албанцима, истакао је директор Канцеларије за Косово и Метохију и додао да би тај злочин морао да се нађе пред Специјалним судом.

Ђурић је данас присуствовао обележавању 18-годишњице убиства четрнаест српских жетелаца у селу Старо Грацко код Липљана, које је одржано у Спомен-соби „Косметске жртве“, у просторијама Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији 1998–1999–2000 у Београду.

Он је том приликом поручио да ће Србија наставити да подржава борбу породица да се сазна истина о убицама, и истакао да не прихвата срамно нечињење правосудних институција, које немају ништа да понуде осим затварања случајева и затурања доказа.

Србија ће наставити да подржава породице жртава и њихову борбу свим институционалним капацитетима којима располаже. Правда је некада спора, али ако смо истрајни, достижна. Никада није касно и то је порука и за злочинце и за породице жртава, закључио је Ђурић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs