Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Значајна помоћ "Руске хуманитарне мисије" народу на Космету

Значајна помоћ "Руске хуманитарне мисије" народу на Космету

Београд, 26. јул 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић разговарао је данас са директором "Руске хуманитарне мисије" (РХМ) Јевгенијем Примаковим о пројектима и активностима ове невладине организације у српским срединама на Косову и Метохији.


Ђурић је том приликом исказао захвалност свом саговорнику на помоћи народа Руске Федерације српском народу, и истакао да је Канцеларија за Косово и Метохију отворена за сарадњу са "Руском хуманитарном мисијом".

Он је изразио спремност за пружање логистичке подршке активностима ове организације, као и информација и предлога неопходних за дефинисање приоритетних хуманитарних пројеката.

Ђурић је представнике РХМ упознао и са политичком, безбедносном, економском и социјалном ситуацијом и положајем српског народа у јужној српској покрајини, и указао на значај присуства РХМ на том простору.

Примаков, који је и помоћник председника Државне думе Руске Федерације, изразио је захвалност на подршци и разумевању Канцеларије за Косово и Метохију и информисао Ђурића о циљевима РХМ и плановима за ширење активности у Србији.

Он је, подсетивши на то да је седиште Регионалног представништва РХМ за Балкан управо у Београду, рекао да је та невладина организација тренутно ангажована на помоћи здравственим установама Србије на Космету, као и да се њихов тим лекара и сарадника, током посета јужној српском покрајини, упознаје са стањем у тој области, у циљу дефинисања приоритетних акција.

Такође, како је додао, део активности РХМ усмерен је и на помоћ избеглицама и интерно расељеним лицима, којих је са Космета више од 247.000.

Примаков је најавио и да ће представници РХМ сутра у Медвеђи предати специјално санитетско возило локалној Хитној помоћи, за чију су куповину средства обезбеђена донацијама грађана Руске Федерације.

Састанку је, између осталих, поред извршног директора "Руске хуманитарне мисије" Алексеја Полковникова, присуствовао и руководилац Регионалног представништва РХМ на Балкану Бранимир Нешић, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs