Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > "Икеа" отворила прву робну кућу у Србији

"Икеа" отворила прву робну кућу у Србији

Београд, 10. август 2017. године – Председник Републике Србије Александар Вучић, први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић и потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић присуствовали су данас отварању прве робне куће компаније "Икеа" у Србији.

Фото: Фонет

Вучић, генерални директор те компаније за југоисточну Европу Стефан Вановербеке, градоначелник Београда Синиша Мали, регионални директор за развој "Икее" Владислав Лалић и директор робне куће Владимир Мога, симболичним сађењем дрвета обележили су почетак рада робне куће код Бубањ потока, у коју је уложено 70 милиона евра и запослено укупно 416 радника.

Они су засадили белу брезу, која је симбол младости, снаге и просперитета.

Председник Србије је након обиласка робне куће истакао да је у свакој земљи где је дошла "Икеа" повећана потрошња и производња намештаја, изразивши очекивање да ће се производи српских произвођача наћи у глобалној понуди ове шведске компаније.

Он је, нагласивши да "Икеа" представља симбол и знак за будућност, указао на то да свако ко пролази аутопутем мора проћи поред ове робне куће и може видети да је Србија нормална и модерна земља, и да наставља таквим путем.

Вучић је поручио да је поносан на то што је учествовао у довођењу шведске компаније у Србију, и додао да је наша земља показала да можемо бити успешнији и бржи од многих држава где је "Икеа" отворила робну кућу.

Фото: Фонет

Он је исказао захвалност грађанима на томе што су разумели какав је пут био потребан за будућност, као и директору Лалићу који је веровао у "Икеу" и своју Србију.

Председник Србије је пожелео шведском концерну да деценијама остане у Србији и да буде задовољан пословањем.

Вановербек је нагласио да су цене у робној кући ниже него у региону, као и да "Икеа" има велика очекивања с обзиром на то да расте куповна моћ у Србији.

Робна кућа ће дати важан допринос развоју српске економије, с обзиром на то да је у њу уложено 70 милиона евра, навео је он и додао да "Икеа" својим радницима нуди добре плате и услове рада, као и могућности за даље напредовање.

Вановербек је подсетио на то да је ово прва робна кућа у Србији, али и јубиларна 400-та у мрежи "Икеа" у свету.

"Икеа", симбол квалитетног и јефтиног намештаја и других артакала за кућу, највећи је светски малопродајни ланац за ту врсту производа. Робна кућа у Београду нуди целокупан асортиман од 9.500 производа по ценама на нивоу робних кућа те компаније у земљама у окружењу.

Ова компанија је изградила и инфраструктуру око робне куће у вредности од приближно 10 милиона евра. Урађено је више од два километра саобраћајница којима се приступа том комплексу, три кружна тока, два километра нове јавне расвете, као и више од 5.000 метара водоводне и канализационе мреже.

"Икеа" је код Бубањ потока купила 31 хектар земље, јер планира и другу фазу инвестиције у вредности од додатних 60 милиона евра, у којој би било отворено још приближно 400 радних места.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs