Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Делегација америчких привредника ускоро у посети Србији

Делегација америчких привредника ускоро у посети Србији

Београд/Вашингтон, 11. август 2017. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван изјавио је данас да је са америчким званичницима и привредницима, током вишедневне посете САД, водио бројне разговоре о сарадњи и улагањима у заштиту животне средине у Србији.


Триван је у интервјуу за "Глас Америке" у Вашингтону најавио да би на његов позив у посету Србији већ пре краја ове године могла да дође делегација америчких привредника који послују у области заштите животне средине.

Он је, истичући да је његова посета Вашингтону и држави Мериленд, која је била домаћин америчко-српске пословне конференције, представљала први корак у том правцу, нагласио да ће други уследити када америчка делегација дође у Београд.

Уверен сам у то да ће бити прилике за америчке инвестиције у Србији, не само зато што је животна средина област неоптерећена хипотекама прошлости, већ и зато што су Србији потребне инвестиције у висини од приближно 15 милијарди евра, нагласио је министар.

Према његовим речима, то даје велики простор и могућности америчким и компанијама из других земаља које послују у области животне средине да раде у Србији.

Реч је, како је објаснио, о огромном новцу који ми немамо, али га можемо наћи привлачењем инвестиција из света и у фондовима Европске уније.

Триван је указао на то да је његова посета Вашингтону и Мериленду била одлична прилика да Србија и САД ојачају сарадњу, успоставе нове контакте и да амерички инвеститори упознају потребе Србије, посебно у области прераде отпадних вода и отпада.

Наше две земље већ дуго имају одређене облике сарадње у области заштите животне средине, али је сад, када је Србија успоставила засебно министарство за овај ресор, права прилика да интензивирамо сарадњу која би довела до инвестиција, подвукао је он.

Министар је поручио да наша земља нема више времена за губљење и да због будућности мора да мисли о питањима животне средине и да их решава.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs