Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Сарадња Србије и Чешке у домену социјалне политике

Сарадња Србије и Чешке у домену социјалне политике

Београд, 11. август 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић и амбасадор Чешке у Србији Ивана Хлавсова разговарали су данас о могућностима за интензивирање сарадње и даље унапређење односа у области социјалне политике.


Током састанка истакнути су постојећи добри билатерални односи, а било је речи и о сарадњи у областима заштите ратних меморијала, запошљавања, социјалног предузетништва, као и у домену социјалног осигурања.

Ђорђевић је изразио захвалност Влади Чешке на пруженој помоћи током мигрантске кризе, а посебно на подршци за реализацију пројеката збрињавања избеглица и миграната.

Хлавсова је, честитајући Ђорђевићу именовање на функцију министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, истакла да ће Амбасада те земље пружати подршку у свим областима које су од важности за унапређење сарадње двеју земаља, као што је чинила и до сада.

Она је нагласила да Чешка подржава Србију на њеном путу ка Европској унији.

Ђорђевић је поручио да ће и у будућности на новој функцији тежити да се успоставе односи и учврсте везе, дефинисањем нових облика сарадње у областима које су у надлежности овог министарства.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs