Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Потписани уговори са прве две новоосноване задруге у Србији

Потписани уговори са прве две новоосноване задруге у Србији

Београд, 11. август 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић потписао је данас уговоре са прве две новоосноване пољопривредне задруге са југа земље, у оквиру пројекта Владе за оживљавање задругарства "500 задруга у 500 села".

Фото: infobiro.tv

Кркобабић је након потписивања уговора у Палати Србија поручио да ће држава наставити да оснива задруге, и указао на то да је бројка од 500 задруга колико се планира да буде формирано у наредне две и по године, реална и остварива.

Он је рекао да Министарство на чијем је челу на дневном нивоу добија између два и три захтева за оснивање нових задруга.

Министар је објаснио да је Пољопривредној задрузи "Заплањски засад" из Гаџиног Хана додељено 5,9 милиона динара за производњу, прераду, паковање и пласман лековитог биља, док ће Пчеларска задруга "Vee Cooper Девча" добити 6,24 милиона динара за формирање пчелињака.

За месец дана ћемо посетити ове задруге и на лицу места видети како се искоришћавају додељена средства и како те задруге функционишу, најавио је Кркобабић и додао да ове задруге имају десетак коопераната.

Данас почињемо суштински прави дијалог за спас српског села. Хоћемо да млади остану на селу и да тамо виде своју будућност, рекао је он.

Фото: infobiro.tv

Потпис на уговоре ставили су и председник општине Гаџин Хан Саша Ђорђевић, директор Пољопривредне задруге "Заплањски засад" из Гаџиног Хана Зоран Илић, заменик председника општине Мерошина Јовица Миловановић и директор "Пчеларске задруге Vee Cooper Девча" Александра Петровић.

Председник одбора за село Српске академије наука и уметности Драган Шкорић истакао је да је жеља те институције и целог пројекта оснивања задруга, да се слави српско село у Србији, да се оно одржи и да живи.

Желимо да сваки произвођач у оквиру задруге буде робни произвођач чији ће производи бити препознатљиви на тржишту, рекао је Шкорић.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs