Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Рад полиције искључиво у интересу грађана

Рад полиције искључиво у интересу грађана

Стара Пазова, 18. август 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас у Старој Пазови да је основни циљ министарства на чијем је челу да полиција буде што ефикаснија и да, као и до сада, ради искључиво у интересу својих грађана.


Становници овог града, у оквиру акције „Полиција у заједници“, имали су прилику да се упознају са радом припадника Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, Управе полиције, Управе саобраћајне полиције, Полицијске бригаде и Сектора за ванредне ситуације.

Стефановић је том приликом истакао да управо кроз пројекат „Полиција у заједници“ Министарство жели да приближи грађанима рад полиције.

Дружимо се са грађанима и кроз презентацију свих видова полиције желимо да им прикажемо шта полицијски службеници конкретно раде и шта од њих могу да очекују, додао је он.

Потпредседник Владе је нагласио да Министарство унутрашњих послова на овај начин, јачањем поверења кроз непосредну комуникацију грађана са полицијским службеницима, жели да постигне да пројекат „Полиције у заједници“ у потпуности заживи.

Ту смо да покажемо шта су могућности полиције, не само кроз репресивну улогу, већ првенствено на пољу превентивног рада, додао је он, истакавши добру сарадњу коју полиција има са општином Стара Пазова.

Захваљујући доброј комуникацији између полиције и локалних самоуправа у свим општинама Сремског управног округа формирани су локални Савети за безбедност, нагласио је Стефановић, подсетивши на то да је општина Стара Пазова један од лидера у Србији по порасту броја запослених, јер је у последњих пет-шест година успела да направи значајан скок.

Он је додао да је самим тим повећан број становника, број привредних субјеката, али је и посао полиције постао сложенији.

Потпредседник Владе је истакао да је полиција у овој општини успела да сузбије степен криминалитета на веома низак ниво и да је захваљујући ефикасном раду полицијских службеника, пре свега на сузбијању кривичних дела наркотрафикинга, али и привредног криминала, значајно повећана безбедност грађана.

У сарадњи са локалном самоуправом, како је нагласио, разматрају се и пројекти који ће у наредним годинама, кроз већи број камера, изградњу додатне инфраструктуре за полицијске станице, али и приближавање полиције грађанима, допринети да њихов свакодневни живот буде што спокојнији.

Желимо да полиција буде што ефикаснија, да ради за своје грађане и зато ћемо у сарадњи са локалном самоуправом радити на унапређењу квалитета рада, кроз изградњу нових објеката полиције и набавку нових патролних возила и опреме која ће помоћи да полицајци, ватрогасци, запослени на управним пословима и сви остали који раде у МУП-у, буду више на услузи грађанима, закључио је Стефановић.

Најмлађи грађани Старе Пазове имали су могућност да се кроз различите активности друже са полицијацима, што је један од кључних фактора за стицање поверења, али и да уживају у програмима које су извели водичи службених паса и чета коњаника.

Деца су имала прилику да се уз помоћ припадника полиције пењу и спуштају низ вештачку стену, упознају са начинима гашења пожара лаком пеном, али и едукују о опасностима од употребе наркотика и вршњачког насиља.

На тактичко-техничком збору, грађанима је приказан и део опреме коју припадници Министарства унутрашњих послова користе у свакодневном раду.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs