Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Дати приоритет заједничким пројектима са Бугарском

Дати приоритет заједничким пројектима са Бугарском

Димитровград, 25. септембар 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић састао се данас у Димитровграду са делегацијом Бугарске, коју је предводио министар рада и социјалне политике те земље Бисер Петков.


Ђорђевић је том приликом изразио задовољство због првог сусрета у својству министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања са колегом из Бугарске, с обзиром на то да, како је навео, Србија и Бугарска имају пуно заједничких тема, пројеката и могућности за сарадњу.

Министар је, нагласивши да је циљ државе да унапреди квалитет живота свих грађана, посебно оних који живе у општини Димитровград, пренео да је са бугарском делегацијом разговарао о томе на који начин да се то заједнички уради, будући да две земље тренутно везује и мигрантска криза, која их је подједнако захватила.

Он је с тим у вези навео да је прилив миграната тренутно у опадању, али да смо уколико дође до новог таласа, спремни да адекватно реагујемо.

Управо због тога тежимо томе да заједно пронађемо решење како да превазиђемо овај проблем, рекао је министар, похваливши сарадњу двеју држава у борби против ирегуларних миграција.

Ђорђевић и Петков су такође постигли договор и о потписивању Меморандума о сарадњи између два министарства.

Петков се сагласио са чињеницом да његова земља са Србијом има много тема и пројеката за сарадњу, при чему је похвалио размену информација између два министарства у свим претходно наведеним областима.

Ђорђевић је разговарао и са председником општине Димитровград Владицом Димитровим, директором Центра за социјални рад Анитом Марков и директором Националне службе за запошљавање – Филијале Пирот Драганом Јенаћковићем.

Они су министра упознали са проблемима и плановима из области социјалне политике и запошљавања, али и са радом на заједничким пројектима и могућностима за сарадњу ресорног министарства са том општином.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs