Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Покушаји дестабилизације прилика на северу Космета неће остати без реакције државе

Покушаји дестабилизације прилика на северу Космета неће остати без реакције државе

Лепосавић, 18. октобар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић посетио је данас Лепосавић како би се из прве руке информисао о све учесталијим нападима на активисте Српске листе.


Према сведочењима жртава, у нападе су укључени активисти Партије косовских Срба и чланови породице Драгана Јаблановића, кандидата ове странке за градоначелника Лепосавића.

Ђурић је током ове посете одржао састанак са локалним представницима Српске листе, и том приликом поручио да нико не треба да се плаши насилника, јер држава Србија је гарант безбедности грађана на Косову и Метохију.

Покушаји нарушавања безбедности грађана Србије и дестабилизације прилика на северу Косова и Метохије, према Ђурићевим речима, неће остати без одговора и реакције државе.

Ђурић је посетио и активисте Српске листе који су повређени у јучерашњим насртајима Марка Јаблановића и његове супруге, иначе сина и снаје кандидата Партије косовских Срба за градоначелника Лепосавића Драгана Јаблановића, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs