Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Српска Жандармерија гарант сигурности државе и грађана

Српска Жандармерија гарант сигурности државе и грађана

Београд, 15. новембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас да добар рад полиције, војске и других српских безбедносних служби гарантује стабилност и безбедност наше земље и сигурност наших грађана.


Стефановић је присуствовао антитерористичкој вежби коју су на платоу иза Амбасаде Канаде у Београду извели припадници Жандармерије, уз учешће припадника Сектора за ванредне ситуације и Градског завода за хитну медицинску помоћ.

Он је том приликом истакао да је Србија потпуно свесна свих претњи и изазова тероризма и екстремизма и одговорно и озбиљно поступа у циљу заштите државе и њених грађана.

Као што је приказано у изведеној вежби, посао полиције и других српских безбедносних структура јесте да не дозволе да се терористички напад икада деси у нашој држави и да на сваку потенцијалну претњу брзо и ефикасно одговоре, неутралишу је и отклоне сваку опасност, подвукао је потпредседник Владе.

Према његовим речима, борба против тероризма није могућа без чврсте сарадње са другим државама, а већа ефикасност постиже се кроз размену информација, искустава, обука, техника и унапређењем способности.

Током вежбе одбијања терористичког напада на Амбасаду, приказане су нове униформе Жандармерије, модернизована оклопна возила, као и борбена возила хамери, што, како је рекао, указује на то да МУП наставља са даљим опремањем јединица.

Стефановић је подвукао да ће Жандармерија поред нове опреме и униформе коју ће добити сваки припадник, у наредној години имати и додатну модернизацију наоружања, као што су у овој години набављена нова оклопна возила и модернизована борбена оклопна возила М11 и М15.


Он је нагласио да су сада модернизована оклопна возила далеко безбеднија за припаднике Жандармерије, који више приликом дејстава не морају да излазе изван возила, већ могу из унутрашњости да управљају ватром.

Стефановић је исказао захвалност отправнику послова Амбасаде Канаде Брајану Ебелу на одличној сарадњи двеју земаља, уз очекивање да ће у наредној години сарадња у систему безбедности бити додатно унапређена, кроз размену искуства и знања.

Ебел је указао на то да Србија и Канада одлично сарађују на многим пољима.

Он је, изразивши захвалност Стефановићу, директору полиције Владимиру Ребићу и свим учесницима вежбе, оценио да је она била изузетно важна и успешна и да је показала способност Жандармерије и других полицијских служби за ефикасно реаговање на терористичке претње.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs