Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Наставак акције бесплатних превентивних прегледа широм Србије

Наставак акције бесплатних превентивних прегледа широм Србије

Београд, 19. новембар 2017. године – Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је данас да је интересовање грађана за бесплатне превентивне прегледе, који се обављају у 104 здравствене установе широм Србије, велико.

Фото: Танјуг

Лончар је у изјави за агенцију Танјуг истакао да ће сви бити прегледани, уз напомену да ће они грађани који данас евентуално не буду стигли на ред добити свој термин у наредним данима.

Још један круг бесплатних лекарских прегледа за грађане широм Србије почео је јутрос у осам часова, а у првих сат времена прегледано је више од 3.000 пацијената, навео је министар.

Постижемо циљ који је усмерен на то да грађани схвате колика је предност превентивног прегледа. Урадили смо анализу за прошлу акцију у којој је прегледано 17.000 људи, навео је он.

Код 600 пацијената су на време дијагностиковани проблеми, а уколико узмете у обзир чињеницу да сте толико живота спасили за један дан, то нам даје за право да наставимо са акцијама, навео је Лончар.

Министар је нагласио да грађанима за бесплатне прегледе није потребна здравствена књижица, а нема ни старосне границе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs