Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Неопходност унапређења дигиталних вештина наставника

Неопходност унапређења дигиталних вештина наставника

Београд, 24. новембар 2017. године – Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Татјана Матић саопштила је данас да је то министарство покренуло пројекат одобрен у оквиру Програма Унеско, под називом „Подизање дигиталних капацитета наставника за наставне садржаје из области рачунарства и информационих технологија”.


Матић је тим поводом истакла да ресорно министарство настоји да пружи подршку процесу модернизације образовања, који је започет са увођењем информатике као обавезног предмета.

Она је указала на то да је развијање и унапређивање дигиталних вештина наставника неопходно и да ће принцип спровођења ове обуке, по којем полазници примарне обуке касније држе секундарну обуку, допринети брзом подизању квалитета наставе из области ИКТ.

Министарство је, како је подсетила, у циљу подршке изучавању и примени ИКТ-а у образовању, подржало пројекте за израду мултимедијалних приручника из програмирања, али и реализовало пројекте повезивања школа на Академску мрежу Србије и увођења вај-фаја у школама у неразвијеним општинама.

Обуке у оквиру пројекта „Подизање дигиталних капацитета наставника за наставне садржаје из области рачунарства и информационих технологија” биће реализоване у четири циклуса за по 15 наставника, односно за укупно 60 наставника који ће добити сертификат “Тренери у области информатике”.

Први циклус обука почиње данас у Београду, у ОШ „Веселин Маслеша“, и то за наставнике из 15 школа из Београда, Ковина, Аранђеловца, Панчева и Смедерева.

Наредни циклуси биће одржани регионално, наводи се у саопштењу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs