Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Проширење капацитета школа у Пећинцима

Проширење капацитета школа у Пећинцима

Пећинци, 11. децембар 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић изјавио је данас да је развој привреде у Пећинцима, који је праћен развојем дуалног образовања, наметнуо потребу за доградњом Техничке школе ”Миленко Врекић Неша”.

Фото: Танјуг

Шарчевић је приликом обиласка ове образовне установе, у којој су у току радови на проширењу капацитета, и која ће добити 960 нових квадрата, истакао да ће држава наставити са улагањем у школе где год за тим постоји потреба.

Према његовим речима, интензиван привредни развој и долазак великих компанија, потврдили су и потребу за увођењем дуалног образовања, при чему је школа у Пећинцима пионир у том смислу.

Он је нагласио да ће за наредну школску годину бити модернизовано још образовних профила како би се боље одговорило потребама тржишта и привреде.

Радове на доградњи школе, вредне 39 милиона динара, финансира ресорно министарство кроз Програм модернизације школа, а требало би да буду завршени почетком априла 2018. године.

Председник Привременог органа управе Дубравка Ковачевић Суботички оценила је да је доградња поменуте установе изузетно значајна инвестиција, којом нове просторије не добија само Техничка школа, већ и Основна школа „Слободан Бајић Паја”, која ће сада коначно имати свој засебан простор.

Она је подсетила на то да је у протекле четири године реновирано девет школских објеката, док ће до краја године бити инвестирано у још седам.

Чинимо све да побољшамо услове за учење, а доградњом Техничке школе створићемо услове и за увођење нових образовних профила у наредној школској години, попут једног одељења гимназије, објаснила је Ковачевић Суботички.

Истовремено, она је најавила да ће током наредне године бити у потпуности реконструисане основне школе у Купинову и Карловчићу.

Током посете Пећинцима, Шарчевић је обишао Основну школу "Душан Јерковић Уча” у Карловчићу и Основну школу ”Душан Вукасовић Диоген” у Купинову.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs