Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Значајна помоћ Мађарске у превенцији од поплава

Значајна помоћ Мађарске у превенцији од поплава

Београд, 11. децембар 2017. године – Помоћник директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије Неда Малетић и амбасадор Мађарске у Србији Атила Пинтер присуствовали су данас, на црпној станици "Стари Фенек", постављању последње од осам пумпи за превенцију од поплава, за чију је куповину Мађарска донирала 274.000 евра.


Малетић је, уз захвалност Влади те земље и народу на важној донацији, објаснила да је Влада Мађарске донирала средства за куповину осам пумпи за превенцију – шест мобилних и две стабилне.

Канцеларија за управљање јавним улагањима у овом тренутку широм Србије реализује пројекте превенције у укупној вредности од 70 милиона евра у области водопривреде и унапређења објеката за заштиту од поплава, прецизирала је она.

Пинтер је указао на то да су међународна развојна сарадња и хуманитарна помоћ важне компоненте мађарске спољне политике и међународних односа, посебно у области борбе против негативних ефеката климатских промена.

Од осам пумпи купљених из донације, пет мобилних пумпи је већ послато у градове, као што су Шабац, Смедеревска Паланка, Пожаревац и Краљево, где ће помоћи да ове општине, које су биле најтеже погођене поплавама 2014. године, убудуће располажу адекватном заштитом, објаснио је амбасадор.

Пумпе из донације Владе Мађарске упућене су ВД "Западна Морава" – Краљево, ВД "Сава" – Шабац, АД "Водопривреда Пожаревац", "Југокоп Подриње" - Шабац и АД "Водопривреда Смедеревска Паланка", као и црпним станицама "Галовица" на Новом Београду и "Стари Фенек", и у Бољевцима где је пумпа из 1911. мађарске производње замењена новом.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs