Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Потенцијал за ширење економске сарадње са Русијом

Потенцијал за ширење економске сарадње са Русијом

Београд, 13. децембар 2017. године – Државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић разговарао је данас са делегацијом Одбора за економску политику, индустрију, иновациони развој и предузетништво Државне думе Руске Федерације о потенцијалима за ширење сарадње двеју земаља, пре свега када је реч о приватизацији.


Стевановић је представницима руске Државне думе представио приватизациони портфељ Министарства привреде, а посебно три компаније хемијског комплекса - Петрохемију, Азотару и Метанолско-сирћетни комплекс (МСК).

Он је подсетивши да је јуче расписан јавни позив за приватизацију МСК, навео да би све три компаније хемијског комплекса могле да занимају руске компаније, јер је гас основна сировина ових предузећа.

Државни секретар је навео да има и других предузећа у приватизационом портфељу, за које би руски инвеститори могли да покажу интересовање и замолио је представнике Државне думе, да потенцијале за ову врсту сарадње представе компанијама у својој земљи.

Делегација из Руске Федерације је указала Стевановићу и да је у тој земљи веома цењен став Србије да руским пријатељима не уводи санкције, иако је земља кандидат за чланство у ЕУ.

Стевановић је одговорио да је став Србије по том питању јасан, да је председник Републике Србије Александар Вучић лично више пута поновио да је Србија на европском путу, али да неће уводити санкције Русији.

Односи Србије и Руске Федерације су пријатељски, засновани на политичкој и економској сарадњи и то се не доводи у питање, поручио је Стевановић.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs