Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Унапређење сарадње са Републиком Српском у области одбрамбене индустрије

Унапређење сарадње са Републиком Српском у области одбрамбене индустрије

Београд/Пале, 13. децембар 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин је у наставку данашње посете Босни и Херцеговини (БиХ), обишао Центар за обуку за операције подршке миру у Бутмиру и „Фабрику мотора специјалне намене“ а.д. Пале.

Фото: mod.gov.rs

Вулин је са руководством фабрике на Палама разговарао о сагледавању могућности за сарадњу са одбрамбеном индустријом Републике Српске.

Он је навео да су Министарство одбране и Влада Републике Србије веома заинтересовани да одбрамбена индустрија Републике Српске буде успешна, како би могла да задовољи и наше потребе.

Већ у петак, 15. децембра ће „Фабрика мотора специјалне намене“ потписати уговор са Министарством одбране за ремонт десет тенковских мотора у укупној вредности од 63 милиона динара, рекао је он и додао да је то добра вест за Пале и Републику Српску и свакако показатељ озбиљне заинтересованости за капацитете одбрамбене индустрије Републике Српске.

Министар одбране је поручио да Влада Србије и председник Републике Србије Александар Вучић увек посебно воде рачуна о Републици Српској јер је то један од спољнополитичких приоритета Србије, да се српски народ у Републици Српској и у Босни и Херцеговини (БиХ) развија и ради и да самим тим читав регион буде мирнији, стабилнији и успешнији.

Ми верујемо да економски развој и економска сарадња са Републиком Српском управо раде у овом циљу. Када имамо успешне, запослене људе, имаћемо и мир и стабилност, нагласио је министар одбране.

Министар индустрије, рударства и енергетике у Влади Републике Српске Петар Ђокић изразио је захвалност министру Вулину што је посетио Републику Српску, после посете Бањалуци у септембру ове године.

Данас смо разговарали о томе како да, уз подршку Владе Србије и Републике Србије, односно Министарства одбране Републике Србије, помогнемо и трасирамо будући пут за „Фабрику мотора специјалне намене“, рекао је Ђокић

Он је истакао да је жеља Републике Српске да дугорочно реши ово питање кроз улазак у поступак приватизације „Фабрике мотора специјалне намене“.

Према његовим речима, поступак би спровела Влада Републике Српске уз консултације са Владом Републике Србије и другим надлежним институцијама у Србији на политичком нивоу које би требало да одлуче о томе на који начин да се уложи капитал у „Фабрику мотора специјалне намене“.

Вулин ће се сутра у Бањалуци састати и са званичницима Републике Српске – председником Милорадом Додиком и председником Владе Жељком Цвијановић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs