Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Бурунди повукао признање независности Косова

Бурунди повукао признање независности Косова

Београд, 17. фебруар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић саопштио је данас да је Бурунди повукао признање независности Косова.

Фото: Министарство спољних послова

Дачић, који је недавно боравио у посети Бурундију, рекао је на ванредној конференцији за новинаре у Министарству спољних послова да је та земља повукла признање независности Косова пре два дана и да је одлучио да пренесе ту одлуку на десетогодишњицу једностраног проглашења независности јужне српске покрајине.

Он је навео да одлука Бурундија показује колико је крхка такозвана косовска независност и колико су лажни подаци које власти у Приштини показују.

Први потпредседник Владе је истакао да повлачење признавања независности Косова показује да се без договора са Србијом то питање не може решити.

Дачић је оценио да је проглашење независности Косова неуспели експеримент и насиље над Србијом, Србима и међународним правним поретком.

Он је напоменуо да је, и поред велике подршке коју има од западних сила, Косово далеко од тога да буде међународно признато.

Косово није чланица УН, ОЕБС-а и Савета Европе – најважнијих међународних организација, додао је он.

Први потпредседник Владе је поручио је да ће Србија наставити борбу за државне и националне интересе, као и да заједничка позиција ЕУ нигде не говори да Србија мора да призна независност Косова, додавши да је арогантно, неприхватљиво и контрапродуктивно да се од Србије то тражи.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs