Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Традиционално пријатељство и стратешко партнерство са Русијом

Традиционално пријатељство и стратешко партнерство са Русијом

Београд/Сочи, 18. фебруар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић предводио је јуче у Сочију делегацију Републике Србије на 16. заседању српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу.


Дачић је учествовао у раду Међувладиног комитета као копредседавајући са српске стране, док са руске стране ову функцију обавља потпредседник Владе Руске Федерације Дмитриј Рогозин.

Први потпредседник Владе је оценио после састанка да је веома позитивно што је у претходној, 2017. години, спољнотрговинска размена двеју земаља повећана у односу на 2016. годину и износила је 2,5 милијарди долара.

Он је навео да је циљ да се поред веома добрих политичких односа што више развијају економски односи, као и да се искористе све погодности Споразума о слободној трговини и садашње преговарање да тај споразум важи за све чланице Евроазијске уније.

Према његовим речима, Србија и Руска Федерација имају веома добру сарадњу у области енергетике и пољопривреде, а у припреми су неки нови пројекти у сфери привреде и индустрије.

За неколико дана у Београд долази министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров у циљу обележавања 180 година ‎успостављања дипломатских односа између Србије и Русије.

Имамо добру сарадњу‎ на међународном плану - када је реч о заштити наших националних и државних интереса. С Руском Федерацијом постоји традиционално пријатељство и стратешко партнерство и наш задатак је да то искористимо као добру основу за развој сарадње у свим сегментима друштвеног живота, истакао је Дачић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs