Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Краљевчани оштећени у земљотресу добијају нове станове

Краљевчани оштећени у земљотресу добијају нове станове

Краљево, 21. фебруар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и представници локалне самоуправе обишли су данас локацију стамбеног насеља у Доситејевој улици у Краљеву, на којој треба да почне изградња 366 станова за житеље тог града, којима су станови оштећени у земљотресу 2010. године.


Брнабић је нагласила да се ради о првој фази у којој ће бити саграђена зграда са 106 станова, и да ће радови, који не би требало да трају дуже од 18 месеци, почети у априлу.

Она је указала на то да је Влада, заједно са Развојном банком Савета Европе, за ове намене обезбедила 13 и по милиона евра, и да ће 366 породица, чије су стамбене зграде девастиране у земљотресу 2010. године, добити пристојне услове за живот.

Премијерка је додала да ће у Краљеву почети и градња станова за припаднике службе безбедности и да прва фаза градње од 200 станова, креће у августу или септембру.

Брнабић је обишла и локацију у насељу Берановац, на којој ће се градити обданиште површне 800 квадратних метара, које ће моћи да прими више од стотину деце.


Премијерка је поновила и да је изградња Моравског коридора најважнија ствар за Владу Србије, а такође је изнела очекивање да ће до краја 2018. године почети градња пута Прељина– Пожега, чиме ће се створити услов и за градњу Моравског коридора.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре интензивно преговара са инвеститорима и потенцијалним извођачима радова за Моравски коридор. Тако ће се спојити коридори 10 и 11, и надам се да ће 2019. године кренути радови, указала је премијерка.

Фокус ће након тога бити на аеродрому у Лађевцима, додала је она и поновила да је од нагомилавања мегаломанских пројеката много битније да се заврше започети пројекти.

Брнабић је изјавила и да ће закон о родној равноправности бити донет до краја године, и да ће тај документ сигурно бити квалитетнији од закона из 2009. године.


Она је оценила да ни тај закон није био лош, али и нагласила да је за Владу Србије родна равноправност важна тема.

Важнија тема је привреда и квалитет живота грађана. Мислим да родна равноправност у Србији није толико угрожена, а у пракси на најважнијим позицијама имамо жене, приметила је премијерка.

Посета је завршена радним састанком у ЈП "Водовод" из Краљева, а Брнабић је рекла да ће Краљево добити прву фабрику за пречишћавање отпадних вода, и да вредност укупне инвестиције износи 17 милиона евра.

ВИДЕО: Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и представници локалне самоуправе у обиласку стамбеног насеља у Краљеву
Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs