Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Подршка Француске уставним променама и владавини права

Подршка Француске уставним променама и владавини права

Београд/Париз, 22. фебруар 2018. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић разговарала је данас у Паризу са министром правде Француске Никол Белубе о уставним променама у области правосуђа и сарадњи двеју земаља у борби против организованог криминала и корупције, као и трговине оружјем.


Кубуровић је том приликом истакла да је Министарство правде израдило Радни текст измена Устава Србије, да је у току јавна расправа о том тексту, након које ће усаглашен нацрт бити прослеђен Венецијанској комисији на мишљење.

Она је нагласила да се без позитивног мишљења Венецијанске комисије неће ићи у даљу процедуру усвајања уставних амандмана.

Министар правде Француске истакла је да и њену земљу очекују уставне промене, а у циљу даљег унапређења владавине права.

Она је додала да њено министарство подржава Министарство правде Србије у напретку у испуњавању циљева из Поглавља 23 и приоритетима као што су уставне промене, владавина права и борба против корупције.

На састанку је истакнуто да постоји веома добра сарадња Француске и Србије у борби против организованог криминала, корупције и трговине оружјем.

Као пример добре праксе истакнут је француски Савет за борбу против корупције, а Кубуровић је рекла да ће Министарство правде Србије у наредном периоду успоставити сарадњу и са тим телом, наводи се у саопштењу Министарства правде.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs