Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Потписан анекс колективног уговора за запослене на локалу

Потписан анекс колективног уговора за запослене на локалу

Београд, 26. април 2018. године – Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић потписао је данас са представником Синдиката управе Србије Његошем Потежицом измене и допуне Анекса Посебног колективног уговора за државне органе, који се примењује на запослене у органима АП и јединицама локалне самоуправе.


Споразум о продужењу рока важења Посебног колективног уговора за државне органе, којим је продужено важење овог колективног уговора на још годину дана, потписан је 21. марта 2018. године.

Потписивањем данашњег анекса прецизирају се поједине одредбе у погледу права и обавеза запослених у органима аутономних покрајина и јединицама локалне самоуправе.

Ружић је тим поводом истакао да Министарство ради на изменама и допунама Закона о државним службеницима и на новом закону о платама државних службеника и намештеника, чије одредбе у значајној мери утичу на садржину овог посебног колективног уговора.

Наш договор са синдикатима јесте да започнемо преговоре за закључивање новог посебног колективног уговора за државне органе до почетка последњег квартала 2018. године, нагласио је министар, изразивши задовољство сарадњом коју Министарство остварује у социјалном дијалогу са репрезентативним синдикатима запослених у органима управе.

Он је нагласио да је ова година кључна за преговоре са синдикатима свих запослених у јавној управи, јер нас очекују не само рад на посебним колективним уговорима, већ и на утврђивању критеријума за вредновање рада и учинка које захтевају нови прописи и реформа система.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs