Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Унапређење сарадње са Италијом у области економије и инвестиција

Унапређење сарадње са Италијом у области економије и инвестиција

Београд, 23. мај 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са новим амбасадором Републике Италије у Србији Карлом Ло Кашом о билатералним односима двеју држава, ситуацији у региону и напретку Србије на путу ка Европској унији.


На састанку су размотрене и могућности унапређења сарадње двеју земаља, пре свега у области економије и инвестиција.

Брнабић је подсетила на то да су односи Србије и Италије пријатељски, без отворених питања и да их карактерише континуирани дијалог на високом нивоу и обострана подршка у питањима од стратешког интереса.

Ло Кашо је рекао да је Србија за Италију фактор стабилности у региону и важан економски партнер, и нагласио да ће његова земља наставити снажну подршку Србији у области евроинтеграција, борбе против корупције, у домену владавине права, као и политици регионалне стабилности.

Он је похвалио напредак Србије постигнут спровођењем тешких реформи, истичући да је то и лични утисак, с обзиром на то да је до 2008. године у Амбасади Италије у Београду обављао функцију заменика шефа Мисије.

Саговорници су се сагласили да су обе државе опредељене за даље унапређење економске сарадње, за коју постоји велики потенцијал.

Амбасадор Ло Кашо је подсетио на то да ће две државе у наредној години обележити и два важна датума, 140-годишњицу успостављања дипломатских односа и десет година стратешког партнерства држава.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs