Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Агротехничке мере кључне за сигурне приносе у пољопривреди

Агротехничке мере кључне за сигурне приносе у пољопривреди

Ириг, 19. јун 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић поручио је данас да је знање, удруживање, примена савремених технологија за долазеће метеоролошке услове, рецепт за успех у пољопривреди.

Кркобабић је током посете Малој Ремети, надомак Фрушке Горе, обишао плантажу и винарију "Atos Fructum" која је поставила противградне мреже над 100 хектара засада јабука и применила и друге мере за очување и повећање приноса.

Министар је истакао да је иришки крај четврти воћарски крај по значају у Европи, управо због примене најсавременијих агротехничких мера.

Знање, удруживање, примена савремених технологија за долазеће метеоролошке услове су рецепт за добар успех. Овако треба да изгледа Војводина и Србија, оценио је он.

Кркобабић је истакао да су противградне мреже добро решење и да оне квалитетне трају до 25 година, али да су потребна и улагања у системе за наводњавање и одводњавање.

Власник винарије "Atos Fructum" Митар Деурић рекао је да је његова компанија годинама улагала у противградне мреже, осталу инфраструктуру и примену агротехничких мера, што им се вишеструко исплатило.

Деурић је нагласио да су у том крају у последњих десет година сваког лета имали град и временске непогоде, и додао да се постављање мрежа исплатило већ у трећој години.

Председник Одбора за село САНУ академик Драган Шкорић честитао је Деурићу због тог програма и доброг резултата, нагласивши да Србија има ресурсе и да би лично волео да у сваком крају Србије у наредних десет до петнаест година буде по један овакав комплекс.

Према његовим речима, наша земља има науку, знање и струку, а само добри пројекти и финансијери могу покренути Србију.

Професор Пољопривредног факултета у Новом Саду Зоран Кесеровић указао је на то да је винарија у Иригу пример за то како се може покренути пољопривредна производња у Србији.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs