Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Симпо поново производи кревете за децу

Симпо поново производи кревете за децу

Трговиште, 19. јун 2018. године – Државни секретар Министарства привреде Владе Републике Србије Драган Стевановић присуствовао је данас у Радовници у општини Трговиште, поновном пуштању у рад производног погона за израду кревета за децу компаније "Симпо".

У саопштењу Министарства привреде наводи се да је у обновљеном погону упослено нових 42 радника, а у наредном периоду планирано је запошљавање још 20 радника.

Стевановић је, након обиласка ове фабрике, рекао да је за државу и Министарство привреде јако важно што је у Радовници, коју насељава више од 1.300 људи, у погону "Симпа" запослено 42 радника.

Тај број новозапослнених је за мало и неразвијено Трговиште свакако велики. За износ пореза и доприноса од њихових плата, и буџет Трговишта ће бити богатији, рекао је он.

Према његовим речима, компанија "Симпо" је већ, у сарадњи са немачком компанијом "Моби намештај", уговорила пласман комплетне двогодишње производње у вредности од милион и двеста хиљада евра, на западно тржиште.

Генерални директор "Симпа" Слађан Дисић истакао је да су на основу тог купопродајног уговора направили програм производње и план рада у наредне две године и изразио захвалност Влади Србије и Министарству привреде на залагању и подршци.

Представник немачке компаније "Моби намештај" Дејан Кнежевић рекао је да су одабрали одабрали "Симпо" зато што је та компанија има квалитет, стручност и технологију да може да одговори њиховим потребама.

Председник општине Трговиште Ненад Крстић истакао је да је општина партнер "Симпу", јер је циљ да опстану и да нови радници буду упошљени у овом погонима.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs