Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Искуства Србије у пољопривреди драгоцена за Либерију

Искуства Србије у пољопривреди драгоцена за Либерију

Београд, 21. јун 2018. године – Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић састао се данас са делегацијом Либерије, са којом је договорено потписивање посебног споразума о сарадњи двеју земаља у области пољопривреде.


Споразум ће се односити на трансфер искустава и технологија које Србија има у пољопривреди, као и на повећање извоза пољопривредно-прехрамбених производа из Србије на тржиште Либерије.

Недимовић је након састанка изразио захвалност колегама из Либерије на њиховој политичкој подршци у погледу статуса Косова и Метохије, оценивши да то много значи за нашу државу.

Србија се враћа на простор Западне Африке у погледу трансфера знања у области пољопривреде, као и у погледу извоза, и јако се радујем потписивању посебног споразума у овој области, рекао је министар.

Он је објаснио да је жеља српске стране да искуства и технологије које има у овом тренутку трансферише према Либерији и помогне њеном народу да у сектору пољопривреде оствари напредак у односу на тренутно стање.

Министар спољних послова Либерије Гбезонгар Милтон Финдлеј, који је предводио делегацију те земље, изразио је захвалност Недимовићу, додајући да је циљ данашњег састанка био договор о детаљима будућег споразума о сарадњи у области пољопривреде између Србије и Либерије.

Тај сектор је важан због партнерства које би волели да видимо између две земље, објаснио је он додавши да је било рећи и о томе како да се унапреде трговина и услуге између Србије и Либерије.

У делегацији Републике Либерије, која се састала са Недимовићем, био је и министар информисања, културе и туризма Лен Јуџин Нагбе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs