Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Потписан Споразум о ваздушном саобраћају са Ираном

Потписан Споразум о ваздушном саобраћају са Ираном

Београд, 21. јун 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар рударства, индустрије и трговине Ирана Мохамад Шариатмадари потписали су данас Споразум о ваздушном саобраћају између две земље.


Михајловић је истакла да је Србија земља која ради на повезивању, указавши на то да у ситуацији кад земље нису физички близу, нема важније ствари за повезивање од ваздушног саобраћаја.

Она је навела да је данас потписан нови, модеран споразум о ваздушном саобраћају, који ће бити оквир за одвијање саобраћаја и директне летове између две земље који су недавно обновљени после 27 година, као и за комерцијалну сарадњу између "Ер Србије" и "Иран ера".

Према њеним речима, добре саобраћајне везе су основ и за унапређење наших односа у свим другим областима, укључујући привреду, културу и туризам.

Споразум је потписан у оквиру 15. заседања Мешовите комисије за трговину између Републике Србије и Исламске Републике Ирана, које је одржано у Палати Србија у Београду.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs