Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Унапредити сарадњу са Ираном у области саобраћаја и грађевинарства

Унапредити сарадњу са Ираном у области саобраћаја и грађевинарства

Београд, 21. јун 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са министром рударства, индустрије и трговине Ирана Мохамадом Шариатмадаријем о унапређењу сарадње двеју земаља у области саобраћаја и грађевинарства.


Михајловић је, на састанку одржаном у оквиру 15. заседања Мешовите комисије за трговину између Србије и Исламске Републике Иран, истакла да управо у овим областима постоје значајне могућности за још бољу и ефикаснију сарадњу између две земље.

У Србији се грађевинарство убрзано развија и ту постоји велики простор за сарадњу и размену искустава. Србија је 10. на свету по издавању грађевинских дозвола, а наше компаније имају шта да понуде и имају велико искуство у изградњи и одржавању путева, нагласила је она.

Шариатмадари је упутио позив Зорани Михајловић да посети Техеран, и упознао је са плановима за модернизацију саобраћајне инфраструктуре у Ирану, посебно у области железнице.

Он је оценио да су саобраћај и инфраструктура као области веома значајне за укупно унапређење билатералних односа Србије и Ирана.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs