Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Премијерка Брнабић посетила немачку компанију Норма група

Премијерка Брнабић посетила немачку компанију Норма група

Суботица, 5. јул 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић посетила је данас, у оквиру обележавања годину дана рада Владе, немачку компанију Норма група у Суботици, која је од почетка свог пословања у нашој земљи уложила више од 32 милиона евра.


Норма група, која развија и производи споне, спојнице и цеви за проток флуида за аутомобилску индустрију, тренутно запошљава 1.200 људи и извози своје производе у 50 земаља широм света.

Премијерка Брнабић, заједно са покрајинским премијером Игором Мировићем, градоначелником Суботице Богданом Лабаном и представницима Амбасаде СР Немачке у Србији, обишла је погон фабрике и упознала се са процесима производње и условима рада у овој компанији.

Брнабић је истакла да је Норма група пример инвеститора какви су потребни нашој земљи. Норма група Србија није само дистрибутивни центар, већ се цео процес израде производа дешава управо овде, у Суботици. Користи се домаћа памет и креативност. То је управо оно за шта се ми као Влада залажемо – јачање економије која се заснива на иновацијама и знању, изјавила је премијерка.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Председница Владе Ана Брнабић у посети немачкој компанији Норма група


Председница Владе подсетила је на то да је Србија апсолутни лидер у привлачењу страних инвестиција у региону Западног Балкана и да држава свакодневно ради на побољшању пословне климе, како би број инвеститора у будућности био још већи.

Нето прилив директних страних инвестиција у првих пет месеци 2018. године износи више од 1,1 милијарду евра, што је за скоро 160 милиона евра или 15,8 одсто више него у истом периоду претходне године, рекла је Брнабић.

Председница Владе је навела да је Немачка једна од земаља чије су компаније уложиле највише новца у нашу земљу. У Србији тренутно послује више од 400 немачких компанија које запошљавају више од 45.000 наших грађана. Наш циљ је да у будућности још више унапредимо економску и политичку сарадњу Србије и Немачке, нагласила је Брнабић.
Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs