Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Стандард грађана остаје у фокусу рада Владе

Стандард грађана остаје у фокусу рада Владе

Суботица, 5. јул 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас из Суботице да грађани треба да знају да је Влада ту за њих, да је то њихова Влада, њима на услузи, уз оцену да има пуно резултата у првих годину дана рада њеног кабинета.

Брнабић је у изјави за Телевизију Пинк, у оквиру обележавања годишњице рада Владе, указала на то да су резултати постигнути захваљујући континуитету са претходном Владом и свим реформама које је покренуо тадашњи премијер Александар Вучић, који и као председник Републике пружа велику подршку Влади.

Премијерка је поновила да постоји много добрих резултата за годину дана рада, и додала да је најзадовољнија отварањем Клиничког центра Ниш, јер је то у историји Србије први комплетно завршен клинички центар, као и отварањем Музеја савремене уметности и Народног музеја, али и увођењем програмирања као обавезног предмета од петог разреда основних школа.

Животни стандард грађана је оно чиме се највише бавимо. У првој години мандата Владе имамо повећање пензија од пет одсто, до краја године ћемо укинути Закон о привременом смањењу пензија, који је био неопходан због фискалне консолидације и додатно повећати пензије, при чему смо имали повећање плата у јавном сектору између 5 и 10 одсто, прецизирала је она.

Брнабић је истакла да је у Суботици прво посетила Норма групу јер жели да покаже да је животни стандард грађана приоритет.

Према њеним речима, инвеститор као што је Норма група јесте инвеститор који отвара добро плаћена радна места, доноси високе технологије, модернизацију, обуке радника, улаже у њихове каријере, обучава их у иностранству, враћа их у Србију, уз важан економски раст.

Тиме сам задовољна, нагласила је премијерка и подсетила на то да је Србија прошлу годину завршила са 2 милијарде и 600 милиона директних страних инвестиција, што је рекордни резултат, с обзиром на то да нисмо имали ниједну велику приватизацију.

Ова година је у првих пет месеци за неких 16 одсто боља по приливу директних страних инвестиција него прошла, која нам је била рекордно најбоља, истакла је она и додала да је јуче потписан Меморандум о разумевању са Немачком развојном банком за подршку предузетницима, малим предузећима и занатлијама.

Брнабић је, на питање новинара, навела да је задовољна радом министара.

Не бисмо имали резултате које имамо да заједно нисмо дали све од себе. Не бежим од тога да увек може боље. Србија нема времена да чека. Најважније је јединство. Србија мора да буде јединствена. Влада мора да стане јасно иза председника Србије, који се бори са важним стварима, да не остављамо отворена питања, замрзнуте конфликте генерацијама које долазе. Доста је неодговорне политике, поручила је она.

Премијерка је рад Владе оценила са 7,8, и поновила да су приоритети за наредни период животни стандард, динамичнији економски раст, дигитализација и реформа образовања, као и улагања у здравство и регионална стабилност.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs