Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Реконструкција и модернизација школа основа за квалитетно образовање

Реконструкција и модернизација школа основа за квалитетно образовање

Суботица, 5. јул 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић посетила је данас, у оквиру обележавања годину дана рада Владе, Хемијско-технолошку школу у Суботици, за чију је обнову из буџета издвојено 156 милиона динара.


То је прва свеобухватна обнова зграде у којој се налази Хемијско-технолошка школа, изграђена 1897. године у стилу еклектике, која је под заштитом државе као културна и архитектонска баштина.

Радове на реконструкцији представио је директор школе Никола Матковић, а у пратњи премијерке Хемијско-технолошку школу су обишли и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и градоначелник Суботице Богдан Лабан.

У првих годину дана рада ове Владе из буџета је издвојено више од 433 милиона динара за обнову и опремање 168 основних, средњих и високошколских установа, ученичких домова и студентских центара.

Председница Владе Ана Брнабић истакла је да је реконструкција и модернизација школа основа за квалитетно образовање.

Желимо да креирамо друштво засновано на знању, иновацији и компетенцији због чега стварамо боље услове у којима ђаци уче и раде, нагласила је премијерка.

ВИДЕО: Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић у посети Хемијско-технолошкој школи у СуботициОна је указала и на то да је Хемијско-технолошка школа, у којој се настава одвија на српском и мађарском језику, пример за све друге образовне установе како се уз развијање предузетништва и дуалног образовања помаже ученицима да лакше нађу запослење након завршетка школовања.

Председница Владе Србије истакла је да је у прошлој школској години у Србији основано 177 ученичких компанија у 77 средњих школа, док је предмет предузетничког образовања уведен у свим завршним разредима средњих стручних школа, у више од 80 образовних профила.

Влада Србије не запоставља тредиционалне гране економије – чинимо их ефикаснијим ослањајући се управо на дуално образовање и ученичко предузетништво, које ће помоћи да наша земља буде конкурентна у економији будућности, поручила је Брнабић.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Председница Владе Ана Брнабић у обиласку Хемијско-технолошке школе у СуботициНајновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs