Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Безбедносне службе увек у служби грађана

Безбедносне службе увек у служби грађана

Суботица, 5. јул 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин обишли су данас акцију „Полицајац у заједници“, која је одржана у оквиру обележавања годину дана рада Владе.


Припадници полиције су грађанима на Тргу слободе у Суботици приказали вештине, способности, методе рада и опрему којом располажу.

Брнабић је изразила захвалност министрима Стефановићу и Вулину на свему што су учинили како би полиција и војска биле ближе грађанима и на тај начин симболично показали да је Влада Србије ту за грађане, да их обезбеђује, штити и њихов живот чини квалитетнијим.

Имамо још много да радимо да бисмо подигли Србију. Службе безбедности су добар показатељ тога шта можемо да урадимо када радимо сваки дан и дамо све од себе, јер смо за релативно кратко време успели да их подигнемо, уложимо пуно у њих и вратимо нашу технологију, знање и макар мало повратимо животни стандард и тако се захвалимо нашим службама безбедности које се баве најопаснијим послом у земљи зарад свих нас, поручила је председница Владе.

Она је додала да ће Влада наставити да улаже у полицију, истакавши да јој је драго што је усвојен Закон о изградњи станова за припаднике служби безбедности и што ће се од септембра кренути у прву фазу изградње станова.

Исказала бих захвалност и председнику Републике Србије Александру Вучићу на томе што је први увидео потребу да се службе безбедности врате на своје ноге и повежу поново са грађанима. Мислим да ми идемо даље храбро тим корацима, оценила је Брнабић.

Стефановић је истакао да је поносан на резултате које је за годину дана рада остварила Влада Републике Србије, као и Министарство унутрашњих послова, и нагласио да ће полиција наставити снажно да се бори против криминала.

Он је указао на то да је МУП остварио добре резултате у заплени наркотика и борби против организованог криминала, да је разбијено више од 14 великих организованих криминалних група, остварен добар рад на расветљавању кривичних дела, смањивању опште стопе криминалитета и јачању сигурности грађана.

Ми ћемо наставити снажно да се боримо против криминала. Неће бити криминалца на улицама Србије који ће моћи да се осећају сигурно. То је гаранција Министарства унутрашњих послова. Наставићемо да будемо и важан сегмент подршке друштву у едукацији и превентиви и да постижемо све боље резултате, поручио је Стефановић.

Министар је изразио захвалност премијерки и Влади Републике Србије на подршци за опремање полиције.

Ове и прошле године набавили смо нови контигент возила, унапредили наоружање и опрему, али радимо и на набавци нових хеликоптера, обнови зграда, улажемо више у обуку кадрова јер хоћемо да припадници полиције буду добро обучени и опремљени, како бисмо заштитили њихове животе и били ефикаснији у заштити грађана и њима били на услузи, поручио је Стефановић.

Вулин је рекао да Министарство унутрашњих послова, Безбедносно-информативна агенција и Министарство одбране чине јединствен систем безбедности Републике Србије.

Сви заједно чинимо Србију сигурном, безбедном. Ту смо да сваком нашем детету осигурамо безбедност, право да се развија и да напредује, поручио је он и додао да је Војска Србије у стању да заштити интегритет и сваку стопу наше земље.

Према његовим речима, сви припадници Војске Србије дају свој максимум и све од себе да сачувају живот и безбедност сваког грађанина.

Вулин је исказао захвалност председнику Републике Александру Вучићу и председници и свим члановима Владе на великом разумевању које показују када је у питању потреба за побољшањем стандарда Војске и улагање у њено опремање.

У оквиру акције „Полицајац у заједници“ грађани Суботице имали су прилику да се упознају са вештинама и методама рада полицијских службеника и опремом коју користе, а програм је био посебно прилагођен најмлађим суграђанима.

Малишани су имали прилику да се, уз помоћ припадника Специјалне антитерористичке јединице, пењу на вештачку стену, да на импровизованом пешачком прелазу уче како се безбедно прелази улица, а у дружењу са полицијским службеницима незаобилазни су били ватрогасци и уживање у ватрогасној пени.

Пажњу Суботичана, као и сваког пута при организације ове акције, привукли су чета коњаника, службени пси, возила и мотоцикли, али и борилачке вештине које су приказали припадници Жандармерије.

Грађани су имали прилику да се упознају, али и да сами опробају неке методе које криминалистичка полиција користи приликом расветљавања кривичних дела и идентификовања починилаца, као што су узимање отисака папиларних линија.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs