Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Компанија "Технологије будућности" лидер у примени ИТ у саобраћају

Компанија "Технологије будућности" лидер у примени ИТ у саобраћају

Суботица, 5. јул 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић обишао је данас компанију "Технологије будућности" у Суботици, која је развила уређај за сателитско праћење аутомобила, са додатном функцијом за спречавање крађе горива.

Фото: tanjug.rs

Поповић је у Суботици, где је обележено годину дана рада Владе Србије, оценио да је та компанија један од лидера у примени ИТ у саобраћају.

Ова компанија је, како је објаснио, на конкурсу Фонда за иновациону делатност Републике Србије добила 90.000 евра гранта за модел сателитског праћења свих аутомобила, са додатном функцијом која је веома корисна и која је једна од првих у свету, а то је спречавање крађе горива.

Министар је навео да ће тај уређај моћи да користе све велике компаније које имају камионе, од комуналних предузећа, до великих транспортних компанија.

Ускоро ће овај процес и технологија бити сертификовани од стране надлежних агенција Владе Србије и кренуће се у продају и пласман не само на српском, већ и на европском тржишту, најавио је Поповић.

Он је рекао да су за реализацију тог модела коришћене најновије технологије, и да је на њему радило више од 10 инжењера.

Они су, користећи најновија ИТ решења, успели да дођу до модела који је иновативан и који ће сигурно у будућности имати велике могућности за пласман на свим тржиштима, оценио је министар.

Цена овог производа, како је нагласио, веома је приступачна за кориснике и компаније које ће га користити и сигурно је да ћемо у будућности у Суботици моћи да разговарамо о одличним резултатима ове компаније.

Поповић је подсетио на то да је Влада Србије на конкурсу на којем је тој компанији доделила 90.000 евра доделила још 24 гранта, у укупном износу од 2,4 милиона евра.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs