Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Активна помоћ свим установама социјалне заштите

Активна помоћ свим установама социјалне заштите

Суботица, 5. јул 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић изјавио је данас током посете Дому за децу ометену у развоју "Колевка" да ова установа може да буде пример када је реч о управљању и бризи о корисницима.


Ђорђевић је у Суботици, где је обележено годину дана рада Владе, истакао да Влада и ресорно министарство активно помажу свим установама социјалне заштите, како дневним боравцима, тако и установама за смештај особа са сметњама у развоју, са циљем да и корисници и запослени имају најбоље услове.

Он је рекао да су корисници установе "Колевка" збринути на најбољи могући начин, што је одраз односа државе према особама са сметњама у развоју, и додао да ће се настојати да се њихови услови живота константно унапређују.

Деца ометена у развоју имају своје потребе, жеље и снове, баш као и свако друго дете. На нама је да им пружимо подршку у тежњи да све то и остваре, поручио је министар.

Директор Дома за децу ометену у развоју "Колевка" Ненад Козомора рекао је да та установа тренутно има 240 корисника и да је од тога највећи број деце у стационарном делу.

Козомора је изразио захвалност министру Ђорђевићу на посети, као и уверење да ће добра сарадња са ресорним министарством бити настављена и у наредном периоду.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs