Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Регионална депонија Суботица пример најсавременијег решења овог проблема

Регионална депонија Суботица пример најсавременијег решења овог проблема

Суботица, 5. јул 2018. године – Министар заштите животне средине Горан Триван, у склопу обележавања годину дана рада Владе Републике Србије, обишао је данас Регионални центар за управљање отпадом Суботица и Зоолошки врт Палић.


Триван је, поводом годишњице рада Владе, истакао да је веома поносан на успех који је постигнут радом Министарства заштите животне средине, додајући да се напредак огледа у озбиљном разумевању и подизању еколошке свести цивилног и јавног сектора, као и медија.

Народ је почео да реагује на проблеме животне средине, а године које су пред нама несумњиво ће донети још много успеха и Србија ће кренути путем водећих европских земаља у области екологије, навео је он.

Према његовим речима, у Суботици се спроводи низ важних пројеката који се тичу заштите животне средине, а пример тога јесте управо Регионални центар за управљање отпадом, који финансира Европска унија.

Министар је, обилазећи погон регионалне депоније, нагласио да она представља најсавременије решавање проблема депонија са којима се суочавамо.

Оно што је најважније јесте да ће се Суботица и околина очистити на прави начин, а кад буде готов погон регионалног центра отвориће се и многа радна места. Помоћи ћемо Суботици да овај пројекат заживи онако како треба, рекао је Триван.

Он је истакао да Министарство све време активно учествује у свим фазама израде пројекта и пружа стручну, законску и финансијску подршку изградњи и пуштању у рад Регионалног центра за управљање отпадом у Суботици.

Триван је, током посете Зоолошком врту Палић, рекао да је он надалеко познат пре свега због ентузијазма људи који су га успоставили и оних који су га одржавали све до сада.

Најважније питање јесте питање биодиверзитета, који Србија мора да сачува и покаже, а овај зоо врт управо све то ради. Подржаћемо наше колеге и видети шта још треба од помоћи да би овај врт напредовао, поручио је министар.

Он је напоменуо да Зоолошки врт Палић и Министарство успешно сарађују већ више од једне деценије, пре свега у збрињавању живих примерака дивљих врста животиња које надзорни органи заплене приликом спречавања покушаја кријумчарења преко границе или спречавања нелегалне трговине или држања тих животиња у заточеништву унутар Србије.

Према његовим речиам, помоћ неће бити усмерена само ка Зоолошком врту, већ и Палићком језеру, будући да је време да се оно доведе у ред и да се помогне Суботици да квалитет воде буде на високом нивоу и да проблем отпадних вода које се уливају буде коначно решен.

Влада Републике Србије је спремна да помогне читавом овом крају, а прави доказ за то јесте што смо данас, на овај дан, управо овде, закључио је Триван.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs