Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Сталан дијалог са инвеститорима на унапређењу услова пословања

Сталан дијалог са инвеститорима на унапређењу услова пословања

Београд, 16. јул 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са председником Савета страних инвеститора (FIC) Јаном Михајловом о спровођењу реформи и унапређењу пословног амбијента у Србији.


Михајловић и Михајлова су постигле сагласност о томе да је за спровођење препорука пословне заједнице важно да постоји сталан и ефикасан дијалог између представника Владе и страних инвеститора, како би се заједнички дошло до решења која ће допринети унапређењу услова пословања у Србији.

Радна група Владе Србије и Савета страних инвеститора за спровођење препорука из “Беле књиге” формирана је у јануару 2017. године, а има за циљ да се ефикасније спроводе препоруке ове организације за побољшање пословног амбијента у Србији.

Препоруке се разматрају кроз рад шест подгрупа специјализованих за област пореза, рада, инспекција и безбедности хране, некретнина и изградње, електронског пословања, е-трговине и е-управе, стечаја и девизног пословања, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs