Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Обележен Светски дан борбе против трговине људима

Обележен Светски дан борбе против трговине људима

Београд, 30. јул 2018. године – Центар за заштиту жртава трговине људима, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије и ОЕБС-а, обележио је Светски дан борбе против трговине људима организацијом округлог стола под називом ''Сарадња државних органа у заштити права жртава трговине људима''.


Србија планира да ове године отвори прво прихватилиште за ургентни смештај жртава трговине људима. Министарство је лиценцирањем омогућило успостављање специјализоване услуге прихватилишта за ургентни смештај жртава трговине људима за особе женског пола старије од 16 година, као организационе јединице поменутог центра.

Министар Зоран Ђорђевић је истакао да јачање ресурса Центра кроз обезбеђивање одговарајућег простора, успостављање друге организационе јединице Центра, односно прихватилишта за жртве трговине људима, као и развој компетенција свих стручњака у социјалној заштити и цивилном сектору представљају један од приоритета тог министарства.

Ђорђевић је нагласио да Република Србија чини велике напоре усмерене на сузбијање трговине људима и заштиту жртава.

Прихватилиште, капацитета за шест жртава, има могућности за прихват мајки са децом и испуњава савремене стандарде за овај вид установе. Обезбеђен је одговарајући простор за прихватилиште, као и неопходна средства за успостављање услуге, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs