Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Повећан промет робе у трговини на мало

Повећан промет робе у трговини на мало

Београд, 31. јул 2018. године – Републички завод за статистику саопштио је данас да је промет робе у трговини на мало у Србији у јуну 2018. године, у односу на јун 2017. године, већи у текућим ценама за 4,7 одсто, а у сталним ценама за 1,3 одсто.

Промет робе у трговини на мало у периоду јануар–јун 2018. године, у односу на исти период претходне године, већи је у текућим ценама за 5,2 одсто, а у сталним ценама за 3,3 одсто.

Промет у трговини на мало (област 47 КД) добијен је на основу статистичког истраживања "Месечни извештај трговине на мало", реализованог на узорку и на основу пријава ПДВ-а добијених од Пореске управе.

Све објављене индексе треба третирати као претходне, што значи да може доћи до извесних корекција на основу оцењених резултата из редовних статистичких истраживања која се спроводе на већем броју јединица у узорку.

Индекси промета робе у сталним ценама добијени су дефлационирањем индекса у текућим ценама одговарајућим индексима потрошачких цена, из којих су искључени: вода (из комуналних система), струја и моторна возила, мотоцикли и делови.

Републички завод за статистику од 1999. године не располаже подацима за АП Косово и Метохија, тако да они нису садржани у обухвату података за Републику Србију (укупно).


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs